Всесвітній день захисту тварин

До Всесвітнього дня захисту тварин в ліцеї було проведено інформаційні хвилинки.
Всесвітній день захисту тварин відзначається щороку 4 жовтня. Це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.
Запровадив Всесвітній день тварин в Берліні у 1925 році німецький письменник і зоозахисник Генріх Ціммерманн. Спочатку свято відзначалося 24 березня, але з 1929 року було перенесене на 4 жовтня. Існує думка, що дату 4 жовтня було обрано тому, що цього дня відзначають День Святого Франциска Ассізького, покровителя екології, який добре відомий своєю любов’ю до живих істот.
При цьому варто зауважити, що ідею письменника спершу підтримали лише у Німеччині, Австрії, Швейцарії та Чехословаччині. Проте у травні 1931 року міжнародний конгрес прихильників руху офіційно затвердив 4 жовтня Всесвітнім днем тварин. І відтоді щороку кількість країн, у яких його відзначають, зростає. Так, у 2008 році заходи до цього дня проводилися у 66 країнах.
 
Згідно зі статистикою, щогодини з лиця Землі зникають безповоротно три види тварин. Також щодня зникає більше 70 видів фауни і флори, а за 25 останніх років біологічне різноманіття Землі скоротилося більше ніж на третину.
Важливо, що такі дії спрямовані не тільки щодо диких тварин, а й щодо домашніх вихованців, адже навіть в наші дні випадки жорстокого поводження з улюбленцями досить поширені.
Давайте не забувати про те, що ми одна велика сімʼя на маленькій планеті і, роблячи добру справу, допомагаючи нашим братам меншим, ми допомагаємо собі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *