Урочисте нагородження переможців конкурсу “Громадський бюджет-2019”

14.12.2018 року в сесійній залі Криворізької міської ради відбулась визначна для активної громадськості міста подія – вручення сертифікатів авторам-переможцям конкурсу проектів місцевого розвитку “Громадський бюджет-2019”.

Із вступною промовою до всіх присутніх звернувся міський голова Юрій Вілкул та зазначив, що ми раді, що маємо таку активну, ініціативну громаду, тож, радо підтримуємо такі ініціативи, зокрема проведення конкурсу “Громадський бюджет”, тому на наступний – 2019 рік, передбачили у міському бюджеті фінансування проектів на суму майже 21,5 млн.грн. Загалом за чотири роки участі у конкурсах  громадою було подано 474 проекти у різних сферах розвитку міста  на загальну суму понад 170 млн.грн. На “Громадський бюджет-2019” було подано 146 проектів на суму 62 млн.грн. За цей час 187 проектів на суму 61,5 млн.грн. були підтримані міською владою.

Заступник міського голови, голова ради з проведення конкурсу проектів – Андрій Полтавець, проводячи презентацію проектів-переможців конкурсу, зазначив, що для нас кожен конкурс “Громадський бюджет” є особливим, адже, ми зустрічаємося із надзвичайно активними та конструктивними криворіжцями для яких основне кредо життя подібне до нашого – “Зробити Кривий Ріг найкращим містом для життя”. Це велика честь та велика відповідальність. Кожен із нас це цілком усвідомлює. Цьогорічний конкурс приніс нам зустрічі з новими авторами, новими цікавими проектами, не всі із них нажаль, знайшли достатню підтримку від громадськості міста, щоб бути профінансовані у 2019 році. Проте, конкурс є конкурс, для когось він приносить перемогу, а комусь досвід та наснагу на нові проекти!”

На захід були запрошені партнери міста – представники Фундації українсько-польської співпраці PAUCI – Костянтин Плоский та Наталя Вінниченко, з якими виконком Криворізької міської ради  у 2018 році працює в рамках реалізації проекту “Громадський бюджет на сході України – інтеграція заради розвитку”, що фінансується Німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ.

Після завершення урочистостей переможці конкурсу мали змогу відвідати об’єкти промислового туризму публічного акціонерного товариства “АрселорМіттал Кривий Ріг”, а саме коксохімічне виробництво підприємства (коксову батарею №5) та нещодавно відкритий скансен (музей під відкритим небом) гірничої техніки, що розташувався біля рудоуправління гірничого департаменту підприємства. Цей візит було організовано КП “Інститут розвитку міста Кривого Рогу” та    ПАТ “АрселорМіттал Кривий Ріг”.

Джерело https://kr.gov.ua/ua/news

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *