Свято Українського Козацтва та Захисників і Захисниць України

14 жовтня День захисників і захисниць України. В Центрально-Міському ліцеї були проведені тематичні класні години, в дистанційному форматі.
З 2014 р. Україна на державному рівні вітає своїх захисників і захисниць зі святом (Указ Президента України № 806/2014).
Україна вшановує мужність та героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України.
💥Сьогодні, під час повномасштабного вторгнення, це свято набуває історичного значення. Військові традиції і звитяга Українського народу у боротьбі за існування нації і народу, суверенітет країни стали відомі всьому світу. Наші воїни кожний день віддають свої життя за наше майбутнє. Разом переможемо!🇺🇦
💙💛В Україні історичною традицією є вшанування українського війська саме на Покрову. Покрова Пресвятої Богородиці – найголовніше свято запорозьких козаків. Саме в цей день козаки збиралися на народне Віче та вирішували як жити в наступному році.
⚔Захисник це той, хто захищає, обороняє, охороняє кого-, що-небудь від нападу, замаху, удару, ворожих, небезпечних і тощо дій; той, хто пильно стежить за недоторканністю чого-небудь і багато робить для цього; той, хто відстоює на суді інтереси обвинуваченого; оборонець.
Хай там як, але захисник Вітчизни, це, насамперед, патріот.
Патріотизм – це найперша ознака цивілізованої людини, якість, яка відрізняє людину від раба, це любов та відданість Батьківщині, прагнення своїми діями служити її інтересам.
Слово патріот прийшло з грецької πατρίς, що означає «земля батька, предка».
Патріотизм передбачає гордість за матеріальні та духовні досягнення свого народу, Батьківщини, бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захист інтересів своєї громади, народу в цілому.
Ми пишаємося досягненнями своєї країни, шануємо її захисників та захисниць, що щоденно наближають власним життям, мужністю та героїзмом нашу перемогу!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *