Відкриття меморіальної дошки на честь Зінаїди Мекеліто

    26 грудня 2019 року  у Криворізькому Центрально-Міському ліцеї відбулась урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки на честь Зінаїди Мекеліто.

   Зінаїда Мекеліто проживала в нашому місті та працювала вчителькою російської мови і літератури, однією зі шкіл де вона працювала, була 25 школа, нині-Криворізький Центрально-Міський ліцей.

   Сьогодні знаменна подія в житті міста Кривого Рогу – відкриття пам’ятної меморіальної дошки на честь Праведниці народів світу, рятівниці євреїв під час нацистської окупації в місті Кривому Розі Зінаїди Мекеліто.

  На урочистому заході були присутні: виконуючий обов’язки голови – заступник голови Центрально-Міської районної у місті ради Сергій Логвінов, науковий співробітник Українського інституту вивчення Голокосту “Ткума”, Музею “Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні” Владислав Базилевський, директор Криворізького музею культури єврейського народу та історії Голокосту “Музей Михайла Мармера” Світлана Піддубна, учні ліцею та мешканці міста.

   Пам’ять Зінаїди Мекеліто вшанували  хвилиною мовчання та поклали  квіти до меморіальної дошки, встановленої на будівлі навчального закладу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *