Відкриття STEM-центру “ЮНІОР-ВИНАХІДНИК”

10 жовтня у Криворізькому Центрально-Міському ліцеї відбулося відкриття STEM-центру, який було створено у рамках реалізації конкурсного проекту Громадського бюджету-2019. Відкрив центр міський голова Юрій Григорович Вілкул, який наголосив на тому, що такий центр, де об’єднались наука і сучасні технології надасть можливості учням ліцею отримувати нові перемоги в інтелектуальних змаганнях, розвивати свої конструкторські та творчі здібності, заохочувати ліцеїстів займатися наукою, а випускників –  до вступу на інженерні спеціальності. На відкритті були заступник міського голови та голова ради з конкурсних проектів «Громадський бюджет» Полтавець Андрій Анатолійович, директор департаменту освіти і науки Кріпак Тетяна Петрівна, голова Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради Нєженцев Сергій Володимирович, заступник голови районної у місті ради Гонченко Наталія Анатоліївна, начальник відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті Кривому Розі ради Сабадаш Жанна Феліксівна. 

STEM-центр складається з чотирьох кабінетів: кабінет робототехніки, в якому є набори LEGO та Arduino для створення роботів, мейкерської лабораторії з 3-D-ручками та різними конструкторами, дослідницької лабораторії з цифровим телескопом, мікроскопом, пристроями з різноманітними датчиками та кабінет 3-D-моделювання з 3-D-принтером. 

І учні ліцею, і вчителі вже отримали перші результати роботи з новим обладнанням і висловили своє захоплення перспективами, які відкриваються з новим обладнанням. Тепер у ліцеї можна буде створювати об’ємні моделі для різних шкільних предметів, розумні пристрої і роботів для участі у конкурсах і змаганнях з робототехніки та інші цікаві і сучасні напрямки, де об’єднались STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *