Обласний семінар “Міждисциплінарний підхід як провідний принцип STEM-освіти”

15 листопада у Криворізькому Центрально-Міському ліцеї пройшов семінар “Міждисциплінарний підхід як провідний принцип STEM-освіти”. До нас завітали координатори обласного експерименту зі STEM-освіти з 42 закладів Дніпропетровської області.

На пленарному засіданні директор нашого закладу Поручинський П.А. презентував досвід впровадження міждисциплінарної інтеграції на уроках та в позаурочній діяльності Криворізького Центрально-Міського ліцею. (презентація).

Семінар вийшов цікавим і корисним завдяки старанням як вчителів, так і учнів нашого ліцею. Ми презентували урок “Горіння”, проект “Відчужені землі Кривбасу”, засідання секцій наукового товариства з біології і фізики “Капіляри”, секції “Краса і математика” та “Онлайн-сервіси для дослідника”, де чудово себе проявили учні 10-А, 10-Б, 9-А, 9-Б, 11-Б, 11-А та вчителі Бондарчук Т.В., Бондаренко Н.О., Кіріченко Д.Б., Крохіна В.В., Дрібас А.В., Драмарецька М.Г., Шапоріна О.О., Табанець І.В., Зайцева І.Г.. Цікавою нашим гостям була виставка робіт, серед яких і кірігамі від 7-А та 9-А, і гідравлічні роботи від 9-Б, і пластилінові макети з біології від 11-Б.

Під час виконання вправи «Яблуко» учасниками семінару було доведено, що об’єднання різних предметів навколо однієї теми дозволяє розкрити тему повно, цікаво і практико-орієнтовано. Допомогли вчителям відчути творчу атмосферу яблука, які створили наші учні на уроках мистецтва.

А на завершення семінару наші юні експериментатори з 7-А, 8-Б, 9-А, 9-Б, 10-А, 10-Б, 10-В дивували своїми дослідами на пікніку науки. Було по-науковому смачно і по-пікніковому весело!

За якісно проведений семінар, розповсюдження кращого педагогічного досвіду та значний внесок у розвиток регіональної системи STEM-освіти педагогічний колектив Криворізького Центрально-Міського ліцею отримав подяку Дніпровської академії неперервоної освіти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *